Antique Astrologie

Antique Astrologie

Antique Astrologie

A mosolygó Mars

2022. január 20. - antiqueastrologie

mars.jpg

Íme a Mars boldog mosolya :-))
Ahogyan a Plutónak van szíve, a Jupiternek szeme, a Szaturnusznak gyűrűi, úgy a Marsnak is meg van a maga jellegzetes profilja. A rengeteg vasat tartalmazó földje miatt csak vörös bolygónak hívott Mars jellegzetes arca ez a Happy Face smiley :-)) Ezt a képet a Mars felett kb 430 km magasságban keringő Global Surveyor (MGS) készítette a Galle-kráter felett elhaladva, még 2012-ben. És igen, valóban mosolygós arcnak tűnik, s ez a mosoly az utóbbi 10 évben egyre csak szélesedik a rárakódó üledékektől.
A Johann Gottfried Galle csillagászról elnevezett hatalmas kráter átmérője 230 km. A Mars boldog mosolya valójában egy ívelt hegylánc!
A legjobb az egészben az, hogy nem is ez az egyetlen mosolygós arcú, smiley kráter a Marson. Van egy másik is a Nereidum Montes kráter közelében. Ebből is látszik, hogy a Mars egy boldog kis bolygó. (Vagy lehet, hogy rajtunk mosolyog? ... :-))

Kvantum elmélet

"A kvantum elmélet szerint, ha egy elektron egyidőben egyszerre két helyen is tud lenni, akkor az ember miért ne tudna szintén egyidőben egyszerre két helyen lenni? És ami azt illeti, miért ne tudna a világegyetem egyszerre két helyen lenni? Ennél a pontnál most bizonyára azt mondod magadnak: Ez különös. Nos, jobb ha hozzászoksz ehhez. Ezt úgy hívják fizika!" /Dr Michio Kaku. elméleti fizikus, Teller Ede tanítványa /

271609766_4826718080781031_8564000019947174888_n.jpg

Vízkereszt

Vízkereszt napja van, epiphania. A Nap a Bak állatövi jegyének közepén halad át, együtt kelve és nyugodva s egész nap együttállva a hatalmas és fényesen ragyogó Keselyű csillaggal, amely így egyben hajnali és esti csillag is. Az éjszakai égbolton a legmagasabb és legfényesebb helyet a Sirius foglalja el, melyet nagyon érdemes megcsodálni éjféltájt, amikor a legragyogóbban trónol az ég közepén. Könnyen meg lehet találni mert a legfényesebb csillag, - ha a Nagy Vadász, Nimród vagy másnéven az Orion csillagkép övét meghosszabbítjuk lefelé akkor éppen rámutat a Nagy Kutya kék csillagára, a Szíriuszra.
Vízkereszt a karácsonyi 12 napos ünnep zárónapja. (Innen az ünnep angol neve: Twelfthday.

 vizk.jpg

 A 354 napos holdév és a napév közt kereken 11 nap a különbség, s az évkezdéskor beiktatott pótnapok – a naptár más pontjain is találkozhatunk ilyenekkel – a különbséget voltak hivatottak eltüntetni Európa luniszoláris parasztnaptáraiban. A nép később e 12 nap (regölő hét) időjárásából jósolt az újév időjárására nézve.

Üstökös

Jó hír, az üstökös vadászoknak, hogy decemberben is lehet üstököst keresni az éjszakai égbolton.
Az üstökös neve: Leonard, amely az év eleje óta folyamatosan egyre fényesedni látszik, és decemberre elérheti azt a fényességét, amit már szabad szemmel is megfigyelhetünk.
A " C/2021 A1 Leonard", egy újonnan felfedezett üstökös, melyet 2021 év elején fedezett fel Greg Leonard csillagász. A novemberben készült fotókon már elég tisztességes kómát és farkat növesztett. Nagy a valószínűsége, hogy a karácsony előtti időszakban már annyira fényes lesz, hogy túllépi a szabad szemmel való láthatóság küszöbét.
ustokos.jpg
A Leonard-üstökös iránti érdeklődés várhatóan decemberben tetőzik majd, a tavalyi Neowise üstököshöz hasonlóan. Az alábbi képen az "A1 Leonard" üstökös esti megjelenése látható naplemente után. Talán ez megkönnyíti a fellelését. Ennek legnagyobb valószínűsége ill. talán a legkönnyebb meglesni december 18-án lesz, amikor a Vénusz bolygó közelében jelenik meg, s ezen a napon fizikailag elhalad a bolygó mellett 0,029 AU-val. (azaz magyarul cirka 43,4 millió km-re halad el a Vénusz mellett) Köszönet Pete Lawrence-nek az ábráért.

Napfogyatkozás

2021. december 4-én lesz az év következő napfogyatkozása, amely teljes napfogyatkozás lesz . Ez lesz az év egyetlen teljes napfogyatkozása, és 2024 áprilisáig az utolsó teljes napfogyatkozás.

A fogyatkozás totalitása, azaz a teljes fogyatkozás az Antarktiszról lesz látható, valamint Dél-Afrika, Namíbia, Dél-Amerika déli csücskében és néhány dél-atlanti szigeten.
7Ez utóbbi helyeken az égboltot figyelők részleges napfogyatkozást láthatnak majd. A fogyatkozás, magyarul "ecplise" időtartama ezúttal elég rövid lesz, mindössze 1 perc 54 msp.
Ennek oka a Hold, mely ezen a napon nagyon gyors haladási sebességgel bír. (15°14'/nap).

napfogy.jpg

Tovább

Mágikus este

Nagyon érdekes, h. jelen pillanatban nemcsak a Hold hanem az összes létező planéta cselekvésképtelen. Ilyen leginkább csak a Holddal szokott történni, ritkán másik planétával is, de hogy mind az összes egyszerre!...áááá...szóval ez igencsak ritka. az éter most nem működik. nem tud közvetíteni. Mágikus este van! Áldott pillanatok, itt az ima ideje és ereje.

hold.jpg

A kelta nők

A kelta nőket ugyanolyan szabadon nevelték, mint a férfiakat. Megkapták a jogot, hogy megválasszák a párjukat, és soha nem kényszeríthették őket olyan kapcsolatra, amelyet nem akartak. Megtanították őket dolgozni, hogy biztosítsák megélhetésüket, kiváló szeretők, háziasszonyok és anyák voltak.

kelta_no.jpg

Az első lecke a következő volt:
"Szeresd a férjedet és kövesd őt, de csak akkor, ha mindketten azt képviselitek egymás számára, amit az Anyaistennő tanított: a szeretetet, a társaságot és a barátságot".

Tovább

Gyűrűs napfogyatkozás - visszatekintés

KANKAN - AKRUTI GRAHAN / THE RING OF FIRE / TŰZGYŰRŰ

2021. június 10-én teljes napfogyatkozás volt.  A fogyatkozás közép ideje: 12:52':37"
Ez a napfogyatkozás 5 órán keresztül tartott. Kezdete 12:42' , vége 18:41'.
Mint minden fogyatkozásnak, ennek is hatása van a világra.

the_ring_of_fire_2021_10th_june_ch_12752.jpg

   A legutóbbi május 26-i teljes holdfogyatkozás óta a jelen június 10-i napfogyatkozásig eltelt időtartam alatt egy olyan időkapun haladtunk át, amely összekapcsolja a múltat a jelennel, a régit az újjal. Ez a mostani újhold, ill. a nap fogyatkozása szimbolikusan egy új kezdetet jelent, Kezd megmutatkozni merre felé haladunk ebben az új kezdetben. Csakúgy, mint az Újhold havi ciklusai melyek új kezdetet, új ciklust indítanak havonta, a napfogyatkozásokhoz is egy egy új kezdet, új ciklus kötődik, melyek kb 18 és féléves időtartamúak. 

  Átlagosan két napfogyatkozás van egy évben így e mostani, jun.10-i gyűrűs napfogyatkozás hatása a következő napfogyatkozásig tart, amely ezév december 4-én lesz. Tehát ennek a júniusi fogyatkozásnak a negatív hatásai eddig tartanak majd s ekkor szűnnek meg.

 Ez egy éves napfogyatkozás, a Nap 94%-a  fog a Hold takarásába kerülni, így a Hold mögül kilátszó alakja egy gyűrűt formáz, amit tűzgyűrűnek is hívnak, ismertebb nevén: "The Ring of Fire". 

Az indiai hagyomány ill. a védák szerinti neve: "Kankan-Akruti Grahan". 

Folyt. köv.

Teljes Holdfogyatkozás

TELJES HOLDFOGYATKOZÁS - MÁJUS 26.    13 ÓRA 13 PERCKOR 

 NYILAS JEGYÉNEK 6. FOKÁN      URA A JUPITER 

 holdfogy.jpg

 

A mostani egyuttal teljes Holdfogyatkozás (Május 26 -án 13 óra 13 perckor, az Ikrek- Nyilas tengely 6. fokán) lesz! Így emiatt is nagyobb a jelentősége és a hatása. Ez a nap nemigen kedvező semmire, - kivéve szerelmeskedésre, kikapcsolódásra :-)) 

    De véget vet a tavaly december 14-i teljes napfogyatkozás óta tartó kb 6 hónapos fogyatkozási ciklusnak, - pontosabban június 10-én lesz még egy gyűrűs napfogyatkozás, ami az előző decemberi fogyatkozás végét jelenti, ami egy elég kedvezőtlen 6 hónapos ciklus vége. Ez egyben jó hír, mert most egy ennél kedvezőbb fogyatkozási ciklus kezdődik.

   Fontos, hogy  Szaturnusz mostantól nem előretekint, nem új dolgokat indít el, hanem a már elkezdett és be nem fejezett ügyeknek ad egy revíziót, áttekintést és a ki nem javított hibákra ad időt, lehetőséget.. 

   A teljes Holdfogyatkozás pedig ( a Jupiter uralma alatt, mely most jóságos, kedvező oldalát mutatja) felcsillant jövőbeli kedvező lehetőségeket főleg az otthonnal, kapcsolatokkal, ismerősökkel, segítőkkel, vágyak, tervek, anyagiak élet-területeken, de ezeknek a kezdési idejével még várni kell míg a Stop táblán a jelzés zöldre vált. Azaz amikor a Szaturnusz is elindul újra előre, mert most májusban sok sok bolygó átrendeződés lesz és a Nyilas- Ikrek tengely éppen a Tejútra mutat rá, az Istenek útja, Karma rendezés is.

Figyelembe veendő, hogy nemsokára a Merkúr is visszafelé fog haladni - június elejétől így ez sem indít el és nem kezdeményez újabb munkákat, befektetéseket, most minden a visszatekintésről, karma rendezésről a múlt dolgainak rendbetételéről szól inkább,

Retrográd Szaturnusz - vigyázz!

A Szaturnusz bolygó május 23-án megáll haladásában és elindul visszafelé, hátrálni kezd, amely az elkövetkezendő időben lassítja majd az dolgok menetét. Visszatekintésre int és javasolja az eddig függőben maradt és elintézetlen dolgok újra áttekintését, újra ellenőrzését és az eddig észre nem vett hibák kijavítására ösztönöz. Valójában ez nem egy rossz hatás de egy kis Stop tábla az úton, ami arra int, hogy most állj meg, nézz hátra, nézd át újra az eddig megtett utat, eddigi ügyeket és javítsd ki a hibákat, vedd észre amit eddig nem vettél észre, ha kell tervezd újra, nézd át mégegyszer... .A visszaforduló Szaturnusznak ez az üzenete; visszatekint; nézz hátra, nézz bele e visszapillantó tükörbe .

 szaturn.jpg

Tehát a visszaforduló hátramenetbe kapcsoló Szaturnusz május 23-ától, a Telihold energiája május 25 -26-án lesz erősen akadályozó és lassító hatású, í(május 24-25-26 elsősorban) nemigen lehet sikeresen ügyeket intézni vagy előrehaladni a jelenlegi dolgokban, ügyekben, munkákban. Ezekre a napokra nem is érdemes fontos ügyek intézésébe fogni, nemigen kerülnek elintézésre. 

Retrográd jelentése: a bolygó haladásával ellentétes irányba fordul. (erről írok egy összefoglalót egy másik bejegyzésben)

süti beállítások módosítása