Antique Astrologie

Antique Astrologie

Antique Astrologie

A Hód 2021 április 20-május 20

Indián asztrológia

2021. május 05. - antiqueastrologie

Az észak amerikai indiánok totem állatok szerint azonosítják be az egyes szülötteket, hogy melyik állat lelki tulajdonságaival azonosak. Amit mi Bika jegyének ismerünk, ők a Hóddal azonosítják. 

    A hód vizi állat, s ők talán ezzel is utalnak arra, hogy ez a jegy rengeteg vizes elemet is tartogat, hisz itt van a legtöbb víz a Napúton. A víz-elemű Hold ebben a jegyben rendkívül erőben van, kiemelve e jegy nőiességét, termékenységét és gondoskodását, az anyaságot, a kedvességet talán még a Rák jegyűeknél is jobban. Nem véletlenül áll e zodiákus szakasz felett a csodálatos Fiastyúk csillagkép, ami a magyar hagyományban a kotlóstyúkot jeleníti meg 7 csibéjével. A víz elem nagyfokú jelenléte miatt ők is hízékonyak amiért tesznek is, hiszen nagyon szeretik a finom ízletes ételeket és a hasukat.

    A Hód jegyűek szeretik magukra vállalni a felelősség terhét, de ezzel egyidőben kellően rugalmasak is, sikeresen tudnak alkalmazkodni az adott körülményekhez. Ha vaalmit a fejükbe vesznek, azt véghez is viszik. Bármilyen feladatot rá lehet bízni, azokat megbízhatóan, nagy precízitással fogja elvégezni. Sajnos ha valami nem úgy sikerül, ahogy ők azt eltervezték, kissé dacosak tudnak lenni. Mindazonáltal egy Hód együttérző, segítőkész és nagylelkű. Soha sem szabad alábecsülni, igazán brilliáns elme.

     Körömszakadtáig szeret ragaszkodni a megszokott dolgaihoz, a változás, az új dolgok - különösen a váratlan események, kizökkentik. Terveit alaposan átgondolja, kerüli a kockázatot s mivel makacs és nyakas ha törik ha szakad véghez is viszi azokat. Fontos számára a biztonság és a kényelem. Kitartása, állóképessége kiváló. Nem szereti a félmunkát, amibe belekezd azt meg is csinálja. Becsületes és megbízható.

    A Hód szereti feltérképezni a másik embert, igazi üzleti típus. Akármibe kezd, teljes erőbedobással végzi. Kiváló stratégia érzék jellemzi, mindig megtalálja a helyes utat, és többnyire győz. Vitázni nagyon szeret, kevesen állnak ki ellene, mert vág az esze. Ez a hátránya is egyben, hisz a diplomácia nem az erőssége. Hiába van igaza, nem mindig méri fel, hogy kinek mit, és hogyan mond. Ha jó a kedve segítőkész és barátságos ellenben, ha feldühítik, könnyen arrogánssá válik. Aki vele dolgozik az nem csak a munkát hanem saját magát is rábízhatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://astrologie.blog.hu/api/trackback/id/tr2316523790
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása