Antique Astrologie

Antique Astrologie

Antique Astrologie

Üstökös

2021. november 29. - antiqueastrologie
Jó hír, az üstökös vadászoknak, hogy decemberben is lehet üstököst keresni az éjszakai égbolton.
Az üstökös neve: Leonard, amely az év eleje óta folyamatosan egyre fényesedni látszik, és decemberre elérheti azt a fényességét, amit már szabad szemmel is megfigyelhetünk.
A " C/2021 A1 Leonard", egy újonnan felfedezett üstökös, melyet 2021 év elején fedezett fel Greg Leonard csillagász. A novemberben készült fotókon már elég tisztességes kómát és farkat növesztett. Nagy a valószínűsége, hogy a karácsony előtti időszakban már annyira fényes lesz, hogy túllépi a szabad szemmel való láthatóság küszöbét.
ustokos.jpg
A Leonard-üstökös iránti érdeklődés várhatóan decemberben tetőzik majd, a tavalyi Neowise üstököshöz hasonlóan. Az alábbi képen az "A1 Leonard" üstökös esti megjelenése látható naplemente után. Talán ez megkönnyíti a fellelését. Ennek legnagyobb valószínűsége ill. talán a legkönnyebb meglesni december 18-án lesz, amikor a Vénusz bolygó közelében jelenik meg, s ezen a napon fizikailag elhalad a bolygó mellett 0,029 AU-val. (azaz magyarul cirka 43,4 millió km-re halad el a Vénusz mellett) Köszönet Pete Lawrence-nek az ábráért.

A bejegyzés trackback címe:

https://astrologie.blog.hu/api/trackback/id/tr416768778
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása